Kunt u hulp gebruiken om rond te komen? Of kent u iemand die dat nodig heeft?

29/06/2019 - Als u weinig te besteden heeft, dan kunt u bijvoorbeeld een bijdrage krijgen:
- voor schoolspullen, een computer of fiets voor uw kind
- voor de kosten van orthopedische schoenen of een dieet
- voor een lidmaatschap voor sport of hobby en voor hoge zorgkosten en een ziektekostenverzekering.

Er zijn ook mogelijkheden voor kwijtschelding van belastingen of extra bijdragen van de belastingdienst zoals huurtoeslag of zorgtoeslag. Heeft u schulden? Dan is er ook hulp mogelijk.

Waar heeft u recht op?

Of u recht heeft op een regeling, hangt af van uw persoonlijke situatie. Zo houden we rekening met uw leeftijd, of u samenwoont of kinderen heeft. Uw inkomen mag niet te hoog zijn en soms kijken we ook naar uw vermogen. Dat is niet alleen het geld op de bank, maar bijvoorbeeld ook een auto, waardevolle spullen en een eigen huis.

Informatie

Op www.oudewater.nl/rondkomen is heel gemakkelijk te zien waar u mogelijk voor in aanmerking kunt komen. Klik hier voor meer informatie.

Kunt u hierbij hulp gebruiken? Vraag dan een gesprek aan bij het Stadsteam Oudewater. We helpen u graag op weg. U kunt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bellen met telefoonnummer 0348-561893 tussen 09:00 en 12.00 uur.

Of u kunt iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur langskomen in het Medisch Centrum Oudewater (MCO) aan de Oude singel 9-11.

 

Zo krijgt iedereen in Oudewater waar hij of zij recht op heeft!

Delen: