Rots en Water training

21/02/2019 - Iedereen ziet het wel eens gebeuren: een kind dat op sociaal gebied niet mee komt in een groep. Het houdt zich afzijdig, is in zichzelf gekeerd en komt te weinig voor zichzelf op. Of aan de andere kant: een kind dat moeilijk stil kan staan bij de emoties en gevoelens van andere kinderen en daardoor over de grenzen van anderen heen gaat. Misschien pest het andere kinderen wel. Meidenvenijn, pesten of gepest worden, niet voor jezelf op durven komen, uitsluiting, meeloopgedrag: het is niet altijd makkelijk om een kind te zijn

Visie
Emoties en gedachtes gaan in sneltreinvaart door je hoofd en lijf. Daardoor is het soms heel moeilijk om te begrijpen waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Hoe kunnen we kinderen leren om deze emoties te begrijpen en keuzes te maken waar ze gelukkiger van worden? Tijdens de training leren wij ze om hun emoties te herkennen, te benoemen, en uiteindelijk te beheersen. Hierdoor hebben ze weer de vrijheid om te kiezen welke reactie ze graag in willen zetten.

Rots en water-reactie
Rots staat voor stevig staan, je krachtig voelen en voor jezelf opkomen, maar ook voor pesten, vechten, schelden en onaardig doen. Water staat voor gevoel, vriendschap en samenwerken, maar ook voor vluchten, meeloopgedrag en onderdanigheid. Door fysieke spelvormen en oefeningen waarin ze worden uitgedaagd om te bewegen en met elkaar (en dus met hun eigen gevoel) in contact te komen, bootsen we spannende situaties na. Hierdoor geven we de kinderen alternatieven om bewust hun eigen actie te kiezen en daarmee hun eigen succeservaring te creëren.

Bouwstenen
De bouwstenen zijn bij iedere groep hetzelfde: zelfbeheersing – zelfreflectie – zelfvertrouwen. Ieder kind is uniek, en iedere groep dus ook. Hierdoor is geen training hetzelfde en zal aan de hand van de samenstelling en vraag gekeken worden naar de exacte insteek van de training.

Voor aanmelden en meer informatie klik hier.

Delen: