Mantelzorg

Het Stadsteam Oudewater geeft informatie en ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Oudewater.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke of gehandicapte familieleden of vrienden. Het gaat bij mantelzorg om intensieve zorg voor langere tijd. Een mantelzorger is geen beroepskracht.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid. Zij verlenen vaak langdurige en intensieve zorg. Juist omdat de zorg wordt geboden aan iemand met wie de mantelzorger een persoonlijke band heeft, is het moeilijk om grenzen te stellen wanneer het teveel wordt.

Vergoedingen voor mantelzorgers

Lees hier voor welke vergoedingen mantelzorgers in aanmerking komen.

Contact

Als mantelzorger kunt u bij ons terecht voor informatie en advies over alles wat te maken heeft met de zorg voor een ander. Denkt u hierbij aan antwoorden op praktische vragen, tips, kennis over financiële regelingen zoals het persoonsgebonden budget, maar ook met vragen over de combinatie van mantelzorgtaken met uw baan kunt u bij ons terecht. Mail naar info@stadsteamoudewater.nl

 

Het Financieel zakboekje 2019

Erkenning en waardering voor de mantelzorgers. Daar draait het ieder jaar om op of rond 10 november: de Nationale Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden alle mantelzorgers in het zonnetje gezet. Het Stadsteam Oudewater organiseerde in samenwerking met de Wulverhorst en de gemeente Oudewater op donderdag 8 november 2018 een gezellige lunch voor alle mantelzorgers van Oudewater.

Tijdens deze lunch kregen de mantelzorgers de gelegenheid om zich aan te melden voor Het Financieel zakboekje 2019, uitgegeven door Mezzo.

Het Financieel zakboekje 2019 staat vol informatie, tips en weetjes over regelingen die voor mantelzorgers interessant kunnen zijn.

De boekjes zullen medio maart 2019 geleverd worden.

Wilt u ook Het Financieel Zakboekje 2019 ontvangen?

Neem dan contact op met het Stadsteam Oudewater, telefoon 0348-561893 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00–12.00 uur), of stuur een e-mail met daarin uw gegevens naar  info@stadsteamoudewater.nl